Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.599

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Yaşanabilir bir dünya için; herkese insan hakkı…”
“Yaşanabilir bir dünya için; herkese insan hakkı…”

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü değerlendiren, Tüketiciyi Destekleme Derneği İstanbul Şube Başkanı Kemal Ertuğrul ÖZTÜRK;  “Yaşanabilir bir dünya için, hep birlikte insan haklarının hayata geçirilmesi için gayret sarf etmek; hak ve sorumluluklarımızı göz ardı etmeden yaşamak ve bilinçli tüketiciler olmak zorundayız. ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İstanbul Şube Başkanı Kemal Ertuğrul ÖZTÜRK, şu açıklamayı yaptı:
Tüketicileri Destekleme Derneği olarak faaliyetimiz, sadece yaşanan bir olumsuzluk veya bir hak ihlalinin ortadan kaldırılmasından ibaret değildir. Muhtemel bir sıkıntı henüz yaşanmadan veya hayatın kolaylaştırılmasına yönelik bir çıkış yolu bulunmasına, bir çözüm fikri oluşturulmasına katkı vermek; sonuçları itibariyle daha önemlidir. Hatta bizim kullana geldiğimiz haklardan henüz haberdar olmayan nice insanın yaşadığı bir dünyada, Dünya İnsan Hakları günü münasebetiyle çok daha önemli konulara kafa yormak, çaba göstermek gerektiği şüphesizdir.
İnsanları, diğer canlılardan ayıran özellikleri; akıl ve vicdana sahip olmaları, onur ve hakları yönünden eşit doğmaları, bağımsız yaşama kabiliyetinde olmalarıdır. Medeniyet seviyesi yükseldikçe, insan hakları ve insanca yaşama hakları da, o nispette artmıştır. Ulaştığımız bu merhalede, dünyada hiçbir yerde, hiçbir hakkın, hiçbir insandan sakınılmasının söz konusu edilemeyeceğidir. Muhakkak ki, yeni anayasa çalışmalarımızda da, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi bizim en önemli referansımız olacaktır. İnsanlığın büyük çapta mutabakat sağladığı hamleler, hep ortak güvenliği sağlamak ve küresel refahı artırmak maksadıyla yapılan faaliyet ve organizasyonlar olmuştur.
Tüketiciler olarak hakkımızı aramaktan geri durmamalıyız. Her hangi bir tereddüt söz konusu olduğunda; konuyla ilgili çeşitli kazanımlardan haberdar olmak için,  Tüketiciyi Destekleme Derneği’nin iletişim merkezlerinden her hangi birini arayarak yardım alabilirsiniz
Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak; İnsan onurunu, insan haklarını, önceleyen bir anayasayı şimdi daha gür bir sesle talep ediyoruz.

 Küresel adalet için; mazlumdan yana sivil yürüyüşümüz devam ediyor.

Kemal Ertuğrul ÖZTÜRK
İstanbul Şube Başkanı

3042 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |