Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
25 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.697.064

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
kendi memurundan; büyükşehir başkanının itirazına ret…
kendi memurundan; büyükşehir başkanının itirazına ret…

Ekmek zammı konusunda Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanın Yaptığı itiraz sonucunu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL“ ret oyu verecekleri ekmek zammına niye itiraz ettiler ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Süleyman BAKAL, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Piyasada 50 kuruşa satılan ekmeğin fiyatını 75 kuruş olarak onaylamak ekmeğe %50 zam yapmaktır.

Ekmek fiyatları; 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanununa tabi tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmelik çerçevesinde Ticaret odası tarafından belirlenmektedir.

Ekmek zammı mevzuat gereği Fırıncılar odasında, Eskişehir Ticaret odasında kabul edilmiş; Büyükşehir Belediyesine ve Valilik Makamına bildirilmiştir.

Büyükşehir Belediye Başkanlığına ve Eskişehir Valiliğine yönetmeliğin 7.maddesinde kendilerine verilen itiraz hakkını kullanmaları için;03.11.2011 tarih ve 2011/17 sayılı yazımızla başvurduk.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinden gelen; 26.12.2011 tarih ve M.26.1EBB.0.12.03-869-1858-49056 sayılı yazı ile Büyükşehir Belediyesince ekmek zammına itiraz edildiği itirazın oybirliği ile ret edildiği bildirilmiştir.

Tacir ve sanayiciler tarafından üretilen mal ve hizmetlerin azami fiyat tarifelerinin düzenlenmesi hakkında yönetmeliğin ilgili maddesi aşağıda ki gibidir:

Madde 6 - Odalarca düzenlenen tarifelere ilişkin itirazları karara bağlamak üzere, o yerin mülki idare amirinin veya görevlendireceği kişinin başkanlığında, ilgili belediyenin konunun uzmanı belediye personeli arasından görevlendireceği bir üye ile tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları birliğinin temsilcilerinden oluşan dört kişilik bir komisyon oluşturulur. Komisyon, itirazları başvuru tarihinden itibaren en geç on beş gün içinde karara bağlar. Komisyon, başkanın yazılı çağrısı üzerine üyelerin çoğunluğuyla toplanır. Kararlar oy çokluğu ile ve gerekçeli olarak alınır. Oylarda eşitlik halinde başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılır. Toplantılarda çekimser oy kullanılamaz

Yazıdan anlaşıldığı gibi Belediyenin memuru başkanın itirazını reddetmiştir.

Tüketiciler bu durumu anlamakta güçlük çekmektedir.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu garip sonucu tüketicilere anlatmalıdır.

Süleyman BAKAL

Genel Başkan

2274 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |