Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
24 Nisan 2024 Çarşamba 
Ziyaretçi Sayımız: 1.696.340

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Ankara'daki fırını Eskişehir' e şikayet etti...
Ankara'daki fırını Eskişehir' e şikayet etti...

GENEL merkezi Eskişehir'de bulunan Tüketiciyi Destekleme Derneği'nin (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, en son Ankara'da bir fırının fındık kabuğu yakmasından rahatsız olan bir tüketiciden şikayet aldıklarını belirterek, “Vatandaşın resmi dairelere ulaşamadığı çaresizlik saatlerinde rehabilitasyon görevi görüyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bakal, derneğin üye sayısının bin 565'e ulaştığını açıklayarak, “Toplumun farklı kesimlerinden üyelerimiz var. Okur-yazar üyemizde var, profesör üyemizde. Bu, derneğimize büyük bir çeşitlilik ve farkındalık katıyor. Her bakış açısından olaylara bakmamızı kolaylaştırıyor. Bazı illerden de şube açmamız için talepler var” diye konuştu.
 Tüketicilerin çok mağdur olduğu ve çaresiz kaldığı anlarda derneği aradığını vurgulayan Bakal, şöyle devam etti:
 “Adeta bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzu unutup, bazen derneğimizi kapalı bulan vatandaşlarımızdan 'neredesiniz, ne iş yapıyorsunuz, dernek niye kapalı?' gibi serzenişlerde bulunanlarla da karşılaştık. En son Ankara'dan ilginç bir şikayet aldık. Bir tüketici, Ankara'da fındık kabuğu yakılan bir fırının bacasından çıkan isin, çevre sakinlerine zarar verdiğini bildirdi. Defalarca şikayet etmelerine rağmen fırın hakkında hiçbir bir işlem yapılmadığını söyledi. Belediye herhangi bir işlem yapmamış. Çünkü fırında fındık kabuğu ve odun yakmak yasal mevzuat çerçevesinde serbest. Biz kendisini hava kalitesinin korunması konusundaki yönetmelik çerçevesinde işlem yapılması için Ankara Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne yönlendirdik.”

http://www.hurriyet.com.tr/ankara/21265353.asp

2554 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |