Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Nisan 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.731

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“kokunun başkenti Eskişehir …”
“kokunun başkenti Eskişehir …”

Kent merkezinde yaygın koku salınımını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği İletişim Komisyonu Başkanı Özlem UÇARER, “üretenle, denetleyen kamu olunca,  tüketiciye  sabretmek  kalıyor”  dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İletişim Komisyonu Başkanı Özlem UÇARER  konuyla ilgili olarak  şu açıklamayı yaptı:

Eskişehir kent merkezindeki koku, tüketiciyi canından bezdirdi.Şehri yaşanamaz hale getirdi. Kentin önemli bir bölümünde yaşayanlar, evlerinin, iş yerlerinin camlarını açamaz hale geldiler. Yerel basında konu, defalarca gündeme getirilmesine rağmen, yetkililerden herhangi tedbir ve açıklama yok, koku devam ediyor.

Tüketiciler Evrensel Tüketici Hakkı olan ;
“Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı: Sağlık koşullarına uygun Ekolojik dengenin bo-zulmadığı bir çevrede yaşayarak, çevresel tehlikelerden korunup, gelecek kuşaklar için doğayı koruma hakkıdır”
Anayasa’nın 56. Maddesi;
“Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.” hükmünü getirmiştir.
Evrensel Tüketici haklarından ve Anayasamızda yer alan bu hükümlerin, Eskişehir’de ne zaman hayata geçeceğini merak ediyoruz.

Eskişehir’li tüketiciler; şehrin merkezindeki sanayi tesislerinde mal üretenleri ve bu  üretimin, yasalara uygun olup olmadığını denetleyen kamunun uygulamalarını, sabırla  bekliyor.

Kamu otoritesi, üretimin mekanı dahil her türlü seçeneği göz önünde bulundurarak, çevreye duyarlı, doğaya saygılı üretim yapmak zorundadır.

Denetimin daha sağlıklı bir şekilde yapılması için mutlaka, üretenle, denetleyen ayrı birimlere  bağlı  olmalı  ve  farklılaştırılmalıdır.

Özlem UÇARER 
İletişim Komisyonu Başkanı

2471 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |