Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.188

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Çocuklarımız kumar kuyusuna düşmesin…”
“Çocuklarımız kumar kuyusuna düşmesin…”

On sekiz yaşından küçüklerin bayilerden şans oyunları oynaması konusunu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ali KARADEMİR,”Aileyi sinsice kemiren ve toplumu çökerten kumar şans oyunu oynayarak başlar… “dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Ali KARADEMİR, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:Günümüzde ismi şans oyunları denilerek masumlaştırılan milli piyango; sayısal loto; şans topu; süper loto gibi kumarlara iddia denilen bir tür daha eklenmiş bunların oynanacağı makinelerin bulunduğu bayiler her köşe başında karşımıza çıkmaktadır.Yaptığımız gözlemlerde gençlerimizin ve çocuklarımızın rahatlıkla kupon yatırabildikleri tespit edilmiştir. Masum bir meraktan başlayan bu oyun isteği ileriki yaşlarda yuvaları yıkan kumar alışkanlığına dönüşebilir. İnternette çocukların çok rağbet ettiği sitelerde birçok reklâmla, oyun aralarına sıkıştırılan küçük sözüm ona şans oyunlarıyla denetimsiz bir biçimde teşvik edilen kumar illeti için aileler kendi önlemlerini almalıdır. Devlette yasa ve yönetmeliklerle koruma altına alınan çocuklarımızın gerçek hayatta da koruması için bu bayileri daha sıkı kontrol etmeli kumarı masum şans oyunları gibi göstermemelidir.

On sekiz yaşından küçüklerin şans oyunlarına iştirakine izin vermek, bunlara ikramiye ödemek veya ödenmesine izin vermek. ŞANS OYUNLARI LİSANSININ VERİLMESİ, LİSANSA KONU FAALİYETLERİN DÜZENLENMESİ VE DENETLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİĞİN Sözleşmenin uygulanmasında yasak fiil ve davranışlar konulu 16. Maddesinin I bendinde belirtildiği gibi yasaklanmıştır. Şans oyunlarının milli sıfatını kullanması da engellenmelidir.

Şans oyunlarının eğlence olmadığı kumarın ilk basamağı olduğu konusunda tüketiciler bilinçlendirilmelidir.


 Ali KARADEMİR 
Genel Başkan Yardımcısı

2382 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |