Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
24 Nisan 2024 Çarşamba 
Ziyaretçi Sayımız: 1.695.254

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Tüketirken ;israf etmelim...
Tüketirken ;israf etmelim...

Yaklaşan yılbaşı nedeni ile aile ve ülke ekonomisine zarar veren,  iktisadi çöküntüye sebep olan israf konusunu değerlendiren, Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Ünlü “tüketiciler, savurganlığa ve israfa karşı dikkatli olmalı ve bunlara karşı mücadele etmelidir…” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ünlü, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Günümüzde dünyanın birçok ülkesinde açlık ve susuzluk çekilirken, ekonomik çöküntüler yaşanırken biz tüketiciler, Allahın bizlere verdiği nimetleri israf etmekten kaçınmalıyız. Bireysel olarak her birimizin evinde, işyerinde, yaşam alanlarında gıda, enerji, kağıt ve su ile ilgili tüm kullanımlarımızda, tüketirken israftan kaçınmalıyız. İsrafın ülkemizde ulaştığı durum Türkiye Fırıncılar Federasyonunun 2011 yılı raporunda açıkça görülmektedir. Raporda ülkemizde günlük üretilen ekmeğin 82 milyon olduğu, bu ekmeğin 5 milyonunu çöpe attığımızı belirtmektedir. Bu durumun ülke ekonomisinde yıllık 700 milyon dolar kayba neden olduğu bildirilmektedir.
İkamesi mümkün olmayan kaynaklardan insan yaşamı için en önemli kaynak su, artan dünya nüfusu ve oluşan küresel ısınma nedeniyle giderek ihtiyaçları karşılayamayacak düzeye hızla düşmektedir. Bir ülkenin su zengini sayılması için, kişi başına yıllık 8000-10000 metreküp su düşmesi gerekirken ülkemizde bu rakam 1430 metreküptür.Bu durum ülkemizin su zengini bir ülke olmadığını bizlerin su tüketimimizde, israftan kaçınmamız gerektiğini açıkça göstermektedir.
Ulaşımda, ısınmada ve aydınlatmada kullandığımız enerji türlerinde yaptığımız israfın toplam kullanım miktarımıza oranının, yüzde otuz beş olduğu tahmininde bulunan uzmanlara göre, alacağımız basit önlemlerle bu israfın önüne geçilerek, ülke ve kişisel ekonomimize katkı sağlanabileceği belirtilmiştir

Yeni bir yıla başlayacağımız şu günlerde yarınlarımızı tüketmemek adına tüketicileri, her alanda israftan kaçınmaya çağırıyoruz.
En pahalı mal ve hizmetin bulunmayan mal ve olduğu unutulmamalıdır.

Ahmet ÜNLÜ
Genel Yönetim Kurulu Üyesi

2614 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |