Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
25 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.697.248

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Ramazan'da tüketirken tükenmeyin…”
“Ramazan'da tüketirken tükenmeyin…”

Ramazan ayında yapılan etkinlik ve alışverişleri değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL” kamu otoritesi, yerel etkinlik düzenleyiciler, tüketiciler ramazanda  her zamankinden daha dikkatli olmalıdır“dedi.                                                                                                                   Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

 

 

 

 

 

Tüketiciler; önceliklerini tespit eder, Alış verişe çıkmadan ihtiyaç listesi yapar,alışverişe zaman ayırır(aç ve yorgun alışveriş yapmaz), Alışverişte satıcı ve sağlayıcıların yoğun olmadığı zamanları tercih eder,piyasa araştırması yapar,aldığı ürünlerin etiketlerini  inceler, son kullanma tarihlerine kontrol eder, Çevreye dost  CE, İSO  9001 ve TSE belgeli ürünleri almaya özen gösterir,  alışverişlerinde mutlaka belge alır ve karşılaştığı hak ihlallerinde mutlaka hakkını aramalıdır.                                                                

Yerel etkinlik düzenleyiciler; Kamu ve özel teşebbüs kuruluşları etkinlik düzenlerken ramazanı bir karnaval havasına sokmamalıdır. Karnaval havasındaki ramazan Müslümanları ramazan ikliminden uzaklaştırmakta, kardeşlik ikliminin perçinlenmesini engellemektedir. Karnaval havası; tefekkürü, yardımlaşmaya ve yeniden bölüşümü engellemektedir.

Ramazan paketi dağıtan kişi/kuruluşlar; Fiyat oynamaları dışında her sene Ramazan ayında fakir ve muhtaç ailelere dağıtılmak üzere yüz binlerce kumanya hazırlanır. Kumanya hazırlayacakların kumanyaya konulacak mamullerin tazeliğine ve bilinen bir marka olmasına da dikkat etmeleri gerekir. Çünkü Ramazan fırsatçıları kul hakkını düşünmeden halkın sağlığına zarar verecek mamulleri bu dönemde piyasaya sürerler. Kumanya dağıtan kişi ve kuruluşlar kumanyalarını mutlaka kontrol etmelidir. Evine ramazan paketi gönderilenlerin bir kere daha mahzun olmalarına fırsat vermemelidir.

 Merkezi/yerel kamu otoritesi; tüketicilerin güvenlik içinde, bilgiye kolay ulaşarak alışveriş yapmalarını sağlamalıdır. Denetimlerini sıklaştırmalı, yapılan şikâyetleri kısa sürede sonuçlandırmalıdır.

Tüketirken tükenmeden nice ramazanlar diliyoruz…

 

Süleyman BAKAL                                                                                                                                                  Genel Başkan                                                                                                          

2220 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |