Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
25 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.697.103

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
”Hakem heyetleri herkese ücretsizdir…”
”Hakem heyetleri herkese ücretsizdir…”

Tüketici sorunları hakem heyetlerinde iş takibi bahanesi ile tüketicilerden ücret talep eden istismarcı kimseleri  değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı  Av. Ali ACAR “tüketiciler her gün yeni dolandırıcılık  ve istismar yöntemleri ile karşılaşıyor” dedi.                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan yardımcısı Av. Ali Acar konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Tüketici hakem heyetlerinde sizlerin sorunlarını çözüm noktasında sizin yerinize bizler temsil edelim, hesabımıza para yatırın/kredi kartınızın son üç rakamını verin vb… şekilde ” yardımcı olacağız diyen kimselerin bu taleplerine itibar edilmemelidir.

 

Zira  vekil olarak, SADECE AVUKATLAR bu işlerde görev alabilir ve  bu işleri takip edebilirler Yine Tüketiciler adına da bu işleri takip etmek için ancak avukatlar atanabilirler.

 

Nitekim bahse konu bu işlerde takip yetkisiyle ilgili olarak da yasal düzenleme yapılmış olup Yine

Bu husus, Avukatlık Kanunu madde 35’te düzenlenmiştir. Bu kanuna göre, “en az üç avukat ve dava vekili bulunan yerlerde (il ve ilçelerde) ancak baroya kayıtlı avukatlar ve dava vekilleri, vekil olarak davayı takip edebilirler.  En az üç avukat ve dava vekili bulunmayan yerlerde vekil olarak “dava takipçileri” görealırlar. Burada da belirtildiği üzere Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine başvuru yapılması için bu işleri takip etmek maksadıyla vekil olarak yalnızca avukatlar görev yapabilirler. Bunun dışında kişi,kuruluş ,şirket olarak Tüketicilerin istismar edilmesi ve yanlış yönlendirilmesinin önüne geçmek için bu tür yerlere itibar edilmemeli hatta bu konuda gönderilen her türlü broşür ve belgeler ve yine  ödeme yapılması yönünde ki   hesaplara ilişkin için açıklamalar suç unsuru oluşturacağından da İlgili  makamlara da bu husus iletilerek yasal takip başlatılmalıdır.

 

Bu zamana kadar mazlumdan yana Tüketici sorunlarını çözme noktasında yardımcı ve yine doğru şekilde yönlendirici olarak çalışmalarda bulunan derneğimiz de bu işin takipçisi olacaktır.

 

Ayrıca Bunun dışında Tüketici Hakem Heyetine başvurularda, başvuru harcı parası veya başvuru için herhangi bir bedel istenmediğinden, bu konu ile ilgili para isteyen ve işlerinizi takip edeceğiz diyenlere, kesinlikle ödeme yapılmamalıdır. Nitekim Tüketicilerin sorunlarını fırsat bilerek onlar üzerinden rant elde etmeye çalışan bu gibi dolandırıcı kesimlere karşı bütün Tüketicileri uyanık olmaya davet ediyoruz.

 

 Av.Ali.ACAR
Genel Başkan Yardımcısı

2281 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |