Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.237

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
İstanbul Şube Başkanımız TSE danışma kurulunda...
İstanbul Şube Başkanımız TSE danışma kurulunda...

TSE Çayırova Kalite Kampüsünde 17.06.2014 tarihinde,TSE  Marmara Bölge Koordinatörlüğü tarafından organize edilen toplantıda Tüketiciyi Destekleme Derneği İstanbul Şubesini Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Kemal Ertuğrul ÖZTÜRK temsil etmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TSE Marmara Bölge Koordinartörlüğü  konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

"Tüketici hakları tüm toplum fertlerini yakından ilgilendiren önemli bir konudur. Tüketici satın aldığı ürünün ayıplı mal olması durumunda haklarını savunacak güvenilir bir taraf görmek istemektedir. Bu bağlamda; Türkiye’nin uygunluk değerlendirme kuruluşu Türk Standartları Enstitüsü; tüketicinin haklarının korunması noktasında Marmara Bölgesinde faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini bir araya getirerek yeni bir çalışma başlattı.

TSE Marmara bölge Koordinatörlüğü önderliğinde yapılan ilk toplantıda tüketicinin yaşadığı en önemli sorunlar masaya yatırıldı. Yapılan toplantı sonrası Türk Standartları Enstitüsü ve ilgili STK’lardan oluşan bir danışma kurulu oluşturulmasına karar verildi.

TSE Danışma Kurulu olarak çalışmalarını yürütecek bu oluşum;

  • Tüketici mağduriyetinin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve bilinçlendirilmesi.
  • TSE’nin uygunluk değerlendirme faaliyetlerindeki etkinliğini arttırması için TSE belgeli ürünlerin kullanımı için teşviklerinin oluşturulması.
  • TSE’nin tüketime, üretime ve piyasaya etkileri konusunda tüketici bilincinin artırılması.
  • Tüketicilerin TSE’li ürünlere yönlendirilmesi ve kamuoyu bilinci oluşturulması.
  • Tüketici Derneklerini daha etkin hale getirilmesi, tüketici mağduriyetinin minimize edilmesi.
  • Malların kalitesini ve tüketici memnuniyetinin artırılmasını teşvik etmesi. Tüketici derneklerinin TSE işbirliği çerçevesinde proaktif yaklaşım, düzeltici ve düzenleyici tedbirlerin teşvik edilmesi. Danışma kurulunun amaçları arasında yer almaktadır.

TSE Danışma kurulu toplantısında; Ayrıca satış sonrası hizmetler hakkında ayrı bir başlık açılması tartışmaya açılmıştır. Satış sonrasında hizmetlerin tüketicinin en çok mağduriyet yaşadığı sorunların başında gelmesi münasebetiyle bu konu öncelikler arasına alınmıştır. Danışma kurulu; oluşturulan çalışma planına istinaden yukarıda bahsi geçen konuların dışında Kamu spotu oluşturulması, TV programları düzenlenmesi, Okullar da ailelerinde katılabileceği bilinçlendirme eğitimleri düzenlenmesi, İsmekler de ve AVM’ler de  tanıtım yapılması, kurum ve kuruluşların internet sitelerinde bu yapılanmanın ve faaliyetlerin duyurulması Panel/Sempozyum vs. çalışmaların yapılması konularında çalışmalar yapacaktır.

TSE Kalite kampüsünde 15 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleştirilecek ikinci toplantıya Bölge İl Valilik temsilcileri , Sanayi ve Ticaret Odaları Marmara Bölgesi Ticaret İl Müdürleri, Esnaf Odaları Başkanları, Üniversitelerden Temsilciler , Milli Eğitim İl Müdürleri , Kanaat önderleri , İstanbul ve Bursa’dan tüketici Mahkemeleri hakem heyetlerinden en az iki hakem üye davet edilecektir."

  

 

 

 

 

 

2228 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |