Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.645

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Merdiven altı üretime dikkat...
Merdiven altı üretime dikkat...

Tüm illerde "İl Gıda Kurulları" oluşturulmalı  ve bu kurullara tüketici derneklerinin katılımı konusunda yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin sağlıklı olup olmadıklarının kontrolünü yapmalarının önemine değindi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bayram öncesi gıda alışverişine çıkarken, "tüketirken, tükenmemek" için yapılması gerekenleri dile getiren Bakal, şöyle konuştu:
"Tüm alışverişlerde olduğu gibi, bayramda da gıda alışverişi yapılırken mutlaka liste yapılmalı, fiş veya fatura alınmalıdır. Alınacak ürünün üretim yeri ve tarihi ile son kullanma tarihlerine dikkat edilmelidir. Gıdaların saklama koşullarına uygun muhafaza edilip edilmediği incelenmelidir. Ambalajlı gıda ürünlerinden, ambalajı bozulmuş, şişmiş, delinmiş, sızıntı yapmış veya çökmüş gıda ürünleri satın alınmamalıdır. Misafirlerimize ve çocuklarımıza ikram edeceğimiz tatlı ve şekerlerde, şeker pancarından elde edilen şeker içerikli ürünler tercih edilmelidir. İçeriği, ham maddesi, üreteni, pazarlayanı satanı incelenmelidir. Tüketicileri ikna edecek objektifölçütler oluşturulmadan ticari amaçlarla, haksız rekabet oluşturmak için, sertifikalandırılan ürünlerden özellikle uzak durulmalıdır. Tüketicilerimiz düşük kaliteli, çok ucuza satılan merdiven altı ürünleri tercih etmemelidir."
Tüketicilerin sağlıksız gıda satışının önlenmesi için kamu otoritesine yardımcı olmasının önemine de dikkati çeken Bakal, "Kişiler, gıdalardaki, gıda satışı üretimi yapan işletmedeki olumsuzlukları şüpheli durumları, 'ALO 174 Gıda Şikayet Hattı'na bildirmeli, başvurusunu takip etmeli ve sonuçlanması için ısrarlı girişimlerde bulunmalıdır" ifadelerini kullandı. 
Bakal, gıda konusundaki istismarların önlenmesi için de tüm illerde "İl Gıda Kurulları" oluşturulması ve bu kurullara tüketici derneklerinin katılımı konusunda yasal düzenlemeler yapılması talebini de sözlerine ekledi.

 

http://www.beyazgazete.com/haber/2014/7/27/bayramda-merdiven-alti-urunlere-dikkat-2316586.html

3189 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |