Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Nisan 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.724

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
”10 numara yağ -10 numara denetim“
”10 numara yağ -10 numara denetim“

Okulların açılması ile toplu taşıma araçlarında artan yoğunluğu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali ACAR yanan, devrilen, kazaya karışan toplu taşıma araçlarında sakatlanan/ can veren tüketiciler kamu otoritesini arıyor. ” dedi.Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali ACAR konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

 

 

 

 

 

 

Şehirlerarası/şehir içi yollarda araçlarda;10 numara yağ kullanımına, sürücü hatalarına, denetim yetersizliğine vb. sebeplere bağlı olarak oluşan trafik kazaları sonucu ölüm ve yaralanmaların önlenmesi için gerekli tedbirlerin ne zaman alınacağını merak ediyoruz.

 

Zam savunucuları yakın zamanlarda yaptıkları açıklamalarda araçlarda 10 numara yağ kullanmak zorunda olduklarını yoksa evlerine ekmek götüremeyeceklerini ifade ediyorlardı.

 

Şimdi ise, toplu taşıma araçlarına/okul servislerine yapılan zamları savunanlar en başa akaryakıt fiyatlarındaki artışı koymaktadır.

 

Tüketiciler olarak “Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür”   prensibine güvenenleri not ediyoruz.

 

Tüketicilerin en başta gelen hakkı olan “Sağlığın ve güvenliğin korunmasını” sağlamakla görevli merkezi/yerel kamu otoritesi 10 numara yağ kullanımının engellenmesi için denetimlerini arttırmalıdır.

 

Hizmet sağlayıcılarını savunan baskı grupları, kendilerinin de tüketici olduğunu unutmamalıdır.

 

Dünyamızda ki /Ülkemizde ki /Şehrimizde ki sağlık ve güvenlik sorunlarının bir bumerang gibi hepimizi hiç beklemediğimiz bir anda bize de döneceğini zihnimize kazımalıyız.

 

Tüketicilerin bedelini ödedikleri ulaşım hizmetlerinden güvenlik içinde ayıpsız şekilde, yararlanması toplumun tüm katmanlarının ortak çabasına bağlıdır.

 

Hizmet sağlayıcıları denetlemekle görevli kamu otoritesi hiçbir baskı altında kalmadan gerekli yasal düzenlemeleri ve denetimleri yapmalıdır.

 

 

Av. Ali ACAR                                                                                                                                                 Genel Başkan Yardımcısı

1913 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |