Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.487

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“içme suyumuz porsuk havzası masada …”
“içme suyumuz porsuk havzası masada …”

Eskişehir içme suyu sorununu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Genel Başkanı Süleyman BAKAL ”Porsuk Göleti Havzası ve havza ESKİ içme suyu arıtma tesisi arasındaki kanal her türlü kirleticiden korunmalıdır ” dedi.Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştır:

 

 

 

 

 

 

 

 

Kentimiz  içme/kullanma suyunu Porsuk Havzasından temin etmek zorundadır. Şehrimizde lokantalarda, kahvehanelerde  vb.gıda üretilen yerlerde gıda ürünlerinin içine şebeke suyu katılmaktadır. Kent nüfusunun yarıdan fazlası Kalabak suyu içmemekte/içememektedir.

 

Porsuk Havzası Özel Hükümleri çerçevesinde içme ve kullanma suyumuzu temin ettiğimiz  Porsuk Havzamıza atık su deşarjı yapılmasını önlenmesi talebimiz üzerine, Orman ve Su Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 19.Kat Toplantı Salonunda 14.11.2014  saat 13.30 'da cuma günü bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Toplantı yaklaşık 2 saat sürmüştür.

 

Toplantıya ;Orman Ve Su Bakanlığından ; Su Yönetimi Genel Müdürü Prof.Dr.Cumali KINACI,Genel Müdür Yardımcısı,Daire Başkanı,Şube Müdürü ,ve Uzman Yardımcılarından oluşan  8 kişilik  heyet katılmışlardır.Toplantı 2 saat sürmüştür.Tüketiciyi Destekleme Derneğimizi temsilen; Genel Başkan Süleyman BAKAL,Danışma Kurulu Üyelerimiz Prof.Dr.Nadir SUĞUR,Prof.Dr.Arzu AKBIYIK ÇİÇEK,Doç Dr.Özgür EMİROĞLU ve Genel Başkan Yardımcımız Hülya KELLECİ toplantıya iştirak etmiştir.Su Yönetimi Genel Müdürlüğümüze  bu toplantı için teşekkür ederiz.

 

Anılan toplantıda iki görüş öne çıkmış olup;

1.Porsuk Baraj Gölü havzasına her türlü boşaltımın önlenmesi için mutlaka tedbir alınmalıdır.

2.–Eskişehir Su Kanalizasyon İdaresi(ESKİ) İçme Suyunu Porsuk Baraj Gölünde arıtma tesislerine,kapalı boru sistemi ile getirilmelidir.

Porsuk Baraj Havzasından –ESKİ içme suyu arıtma tesislerine kadar olan bölümün kapalı boru sitemini içine alınması için Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından ESKİ Genel Müdürlüğüne resmi yazı yazılmıştır. ESKİ Genel Müdürlüğünün bu konuda görevini yerine getirmesini bekliyoruz.

 

Merkezi kamu otoritesinin, yerel yöneticilerin, karar alıcı ve inisiyatif kullanıcıların Tüketicilerin Sağlık İçme suyuna ulaşması ortak paydasında anlaşacağını biliyoruz.

Toplumun tüm katmanlarındaki tüketicileri sağlıklı içme suyu/Porsuk Havzası Baraj Göleti konusunda iş birliği yapmaya davet ediyoruz.

 

Tüketiciyi Destekleme Derneği olarak konunun tarafları ile görüşme çabalarımız devam etmektedir.

 

Süleyman BAKAL

Genel Başkan                                                                                         

2170 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |