Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
25 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.697.258

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“faizsiz, aşırı masraflı otomobil kredilerine dikkat...”
“faizsiz, aşırı masraflı otomobil kredilerine dikkat...”

Faizsiz otomobil kredilerinde yanıltıcı reklamları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Onur Kurulu Başkanı Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER “faizsiz kredi adı altında, yüksek oranda kredi tahsis ücretine dikkat”  dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER,  konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Cazip tanıtımlarla yapılan otomobil satış reklamlarında 36 aya varan vadeli "0" faizli kredi  yapılan reklamlarının altından ;"kredi tahsis ücreti" çıktı.

 

Sözleşmelerin zayıf tarafı olan tüketiciler her türlü  mal ve hizmet alımda olduğu gibi özellikle otomobil alımında " 0" faizli kredilere çok dikkat etmelidirler.

 

Beğendiği otomobili "0" faizli kredi ile alacağını düşünen tüketici sözleşme ile reel faizden fazla kredi tahsis ücreti ödemek zorunda kalmaktadır.

 

Her konuda olduğu gibi mal ve hizmet alımlarında da tüketiciler ödedikleri bedel  ile elde ettikleri menfaat arasında bir denge aramalıdır. Tüketicinin çok karlı çıktığını düşündüğü an, işte tam o nokta aldatılma noktasıdır.

 

Tüketiciden talep edilecek her türlü ücret ve masrafa ilişkin bilgilerin, sözleşmenin eki olarak kâğıt üzerinde yazılı şekilde tüketiciye verilmesi zorunludur. 

 

Tüketici Kanununda tüketici ile müzakere edilmeyen standart sözleşmenin bir parçası olan haksız şartların geçersiz olacağı açıkça belirtilmiştir. Tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dâhil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarına ilişkin 2.200TL'YE kadar olan uyuşmazlıklarda, İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine. 2.200-3300TL arasındaki anlaşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetlerine, 3.300TL üstü uyuşmazlıklarda ise direkt olarak Tüketici Mahkemelerine  başvuruda bulunabilirler.

Av. Pınar TURHANOĞLU GÜCÜYENER                                                                                                     GENEL MERKEZ  ONUR KURULU BAŞKANI

 

 

 

 

1893 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |