Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Mart 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.659.932

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Pazaryerlerine elektronik tartı ne zaman konulacak…”
“Pazaryerlerine elektronik tartı ne zaman konulacak…”

Semt ve üretici pazarlarındaki sorunları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Hülya KELLECİ “satın aldığımız ürünlerin ağırlığının kontrolünü yapmak için üç yıldır semt pazarlarına elektronik tartıların konulmasını bekliyoruz“dedi

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Hülya KELLECİ konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

2 Temmuz 2012 tarih ve 28351 Sayılı Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik semt ve üretici pazarlarına belli standartlar getirmiştir.

Ancak yönetmeliğin yayınlanmasından bu yana semt ve üretici pazarlarına eksiklikler devam etmektedir.

01.01.2013 tarihine kadar Pazar yerlerinin giriş ve çıkış noktalarına kurulması gereken elektronik tarılar henüz kurulmamıştır. 

 

Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliğin “Pazar yerinde bulunması gereken hizmet tesisleri ve özelliklerini düzenleyen 6.Maddesinin

1.Fıkrası: Pazar yerlerinde; (ç) Elektronik tartılar, bulunması zorunludur.

7.Maddesi:  Tüketicilerce satın alınan malların ağırlığının kontrol edilebileceği, ilgili mevzuata uygun elektronik tartılar, pazar yerlerinin giriş ve çıkış noktalarına konulur.”hükümlerini ihtiva etmektedir.

 

Tüketiciler yönetmelik hükümlerinin acilen yerine getirilmesini beklemektedir. Belediyeler yönetmelik gereği sorumlu oldukları semt ve üretici pazarlarında; Tüketicilerce satın alınan malların ağırlının kontrol edilebileceği ilgili mevzuata uygun elektronik tartıları pazar yerlerinin giriş ve çıkış noktalarına koymalıdır.

 

Tüketiciler Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik gereği elektronik tartı kurmayan belediyelere müracaat ederek pazardan aldıkları malların ağırlığının kontrol edebileceği elektronik tartı aletlerinin kurulmasını sağlamalıdır.

 

Pazaryerlerinin giriş ve çıkış noktalarına elektronik tartı aletlerinin konulması pazarcı esnafımızı da rahatlatacaktır. Pazarcılar ile tüketiciler arasındaki güven daha da aratacaktır.

 

Dürüst esnafın en büyük destekçisi bilinçli tüketicidir.

 

Hülya KELLECİ                                                                                                                            Genel Başkan Yardımcısı

1989 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |