Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Mart 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.660.014

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"otoparklar denetlenmeli, tüketicilere teslim alındı belgesi verilmelidir..."
"otoparklar denetlenmeli, tüketicilere teslim alındı belgesi verilmelidir..."

Son günlerde otoparklarla ilgili  artan şikayetleri değerlendiren  Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar "tüketiciler araçlarını teslim ettikleri otoparklardan mutlaka alındı makbuzu almalıdır. Belge yoksa hak aramak zordur." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali ACAR konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

            Kapalı ve Açık Otopark işletmecileri Tüketicilere ait araçları Kendi işyerlerinde bulundurdukları süre zarfında ve tüketicilere ait araç anahtarlarını teslim aldığı andan itibaren her türlü zarardan sorumludurlar. Ancak Otopark işletmecileri mevzuatı bu konuda hiçe sayarak Tüketici olarak vatandaşların araçlarını ve anahtarlarının teslim almalarına karşın Tüketici olarak araç teslim eden kişilere herhangi bir makbuz ya da belge vermemektedirler. Oysaki araçlarını teslim eden TÜKETİCİLERE araçlarının kendileri tarafından teslim alındığına dair belge makbuz. Ve sair evrak vermeleri zorunludur. Nitekim Bu kişilerce yine araçların ve anahtarların teslim alınmasına rağmen ve makbuz dahi verilmemiş olması karşısında Tüketicilerin araç içerisinde kaybolan eşyalardan da sorumlu olmadıklarına dair yazı ve ilan astıkları da görülmektedir.

 

            Hal bu ki Tüketici olarak kendilerine teslim edilmiş olan araçların içerisinde ki her türlü eşyadan ve yine tüketicinin aracında meydana gelmiş zararlardan da tüketicinin aracını teslim alan otopark işletmecisinin sorumluluğu bulunmaktadır.İş bu konuda Büyükşehir Belediyeleri/Belediyeler tarafından tüketiciler için hak kaybına neden olan  bu tür işletmeler denetlenmeli ve Yine bu konuda Büyükşehir Belediyeleri/Belediyeler tarafından  gerekli önlemler de alınmalıdır.

 

            Nitekim Tüketicilerin otoparklar içerisinde ki teslim ettiği araçlarla ilgili  her türlü hak kaybını önlemek görevi Başta Büyükşehir Belediyeleri/Belediyeler olmak üzere  Yine Otopark işletmecilerinin de en önemli görevidir.

 

            Bu nedenle de Otoparklar içerisinde araçlarını park ederek otopark hizmeti satın alan Tüketicilerin bu hizmetten en iyi şekilde yararlanmalarını sağlayacak ve hak kaybını da önleyecek her türlü idari ve hukuki düzenlemelerin de bir an önce ilgili kurumlarca yapılarak sorunun giderilmesi gereklidir. 

            Tüketiciler araçlarını teslim ettikleri otopark görevlilerinden mutlaka araç teslim tarihi, saati ve aracın plakasının yazılı olduğu teslim makbuzunu almalıdır. Tüketiciler otoparklarda maruz kaldıkları usulsüz uygulamaları resmi kurumlarımıza iletmelidir.

Unutulmamalıdır ki; belge yoksa hak aramak zordur.                

AV. Ali ACAR                                                                                                                               

Genel Başkan Yardımcısı

1984 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |