Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
23 Nisan 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.694.579

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“17 yılda alınmayan önlemi, tüketici bir haftada nasıl alsın…”
“17 yılda alınmayan önlemi, tüketici bir haftada nasıl alsın…”

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından ilan edilen 1-2 Kasım günlerini kapsayacağı planlanan su kesintisi konusunda Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL“Tüketicilerin son derece tedirgin olduğunu ” belirtti.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili şunları söyledi:

         Birkaç gün önce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İçme Suyu Arıtma Tesisi yenileme çalışmaları ve içme suyu ana boru hatlarındaki büyük çaplı vanaların değişimi nedeni i̇le kentin tamamında 1 Kasım günü saat 12.00'den 2 Kasım saat 18.00'e kadar su verilemeyeceği belirtildi. Açıklamada, su kesintisi nedeniyle abonelerden gerekli önlemleri almaları istendi.

         17 yıldır alınmayan önlemi tüketici bir haftada nasıl alsın…!

Kesinti birkaç semtte değil tüm il merkezinde geçerli olacak. Kullanma suyunun farklı bir semt ya da mahalleden temin edilmesinin mümkün olmadığı bir süreç yaşayacağız. 

Bununla beraber “önleminizi alınız” cümlesinin halk sağlığını korumaya yetmeyeceği açıktır… Özellikle hastalar, gebeler, yaşlılar ve küçük çocuklar daha fazla risk altında.

         Abonelerin kendi imkânları ile alacakları önlemin gerekli hijyeni sağlamaya yetmesi mümkün değildir. Su kesintisinin hafta içi yapılmasının da salgın hastalık riskini arttırdığı görüşündeyiz.

         Tüketicilerin son derece tedirgin…! 

         “Önleminizi alınız” cümlesinin yeterli olmadığının açık olduğu, kesintinin cumartesi öğleden sonra ve Pazar günlerini kapsayacak şekilde yapılmasının dahi özellikle okula giden küçük çocuklarımızın sağlığını koruma açısından önemli fark yaratacağını, temiz kullanma suyunu temin ile görevli kurumun uzun süreceği öngörülen bir kesintide halk sağlığı adına bu durumun ilanı yetinmemesi ve risk, bilgilendirme ve alınabilecek önlemler konusunda öncü olması gerektiğini düşünüyoruz.

         17 yıl KESİNTİSİZ Belediye Başkanlığının geldiği noktada; şehrin tamamında, aynı anda, 30 SAAT SU KESİNTİSİ yaparak vana değiştiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanını kuvvetlice alkışlıyoruz.

Süleyman BAKAL                                                                                                                         Genel  Başkan

1955 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |