Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.149

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"Adaletsiz ve hukuksuz zam derhal geri alınsın”
"Adaletsiz ve hukuksuz zam derhal geri alınsın”

Eskişehir de şehir içi ulaşıma yapılan zamları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği genel başkan yardımcısı Ali ACAR “Tüketici mecburiyetini istismar eden adaletsiz şehir içi ulaşım zammı yasalara aykırıdır.”dedi.

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan yardımcısı Ali ACAR konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Kendi içinde çelişkilerle adaletsizlikle dolu Eskişehir şehir içi ulaşım zammı Büyükşehir Belediye Başkanından başka kimseyi memnun etmemiştir.

Esbilet 1.40 tl den 1.60 tlye çıkıyor gelen zam oranı %14.28 olarak yansıyor.

ESKART zammına gelince 1.15 tl den 1.40 tl ye çıkıyor. Artı aktarma yapınca 15 kr daha ilave oldu toplam rakam 1.55 tl.1.15 e yapılan zam oranı ise yaklaşık %34.78 dir.Ülkemizde yıllık enflasyonun %10.3 tür.En çok yolcunun taşındığı eskarta yapılan fahiş zam bardağı taşırmıştır.

Esbilete yapılan zam aynı oranda Eskarta yapılmış olsa 1.35 tl olması gerekmektedir. Eskart kullanıcıları fazla olması sebebiyle zam kullanıcılara daha fazla yansıtılmış bulunmaktadır. Önce tüketiciye avantajlı eskart satan Büyükşehir Belediyesi bu zamla eskartın avantajını ortadan kaldırmıştır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi verilerine göre; Şehrimizde en uzun şehir içi hat uzunluğu 30 km. en kısa şehir içi hat uzunluğu ise 4 km.dir. Yolcu taşıma çok dar bir alanda yoğun olarak yapılmaktadır. Diğer şehirlere göre yolcu taşıma güzergâhları çok verimlidir.

Tramvay adeta altın yumurtlayan tavuktur. Ama yumurtalarını tüketicinin cebinden zorla almaktadır.

Şehir içi ulaşım zammı derhal geri alınmalı halk otobüsçülerinin haklı taleplerine çözüm Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak “adil kar” paylaşımında aranmalıdır.

Zammın sebepleri konusunda hiç kimse “cambaza bak” mantığı ile halkı yanıltmasın bu zammın sorumlusu Eskişehir Büyükşehir Belediyesidir. Bu adaletsiz keyfi zamda tüketici mecburiyeti istismar edilmektedir.

Tüketiciyi Destekleme Derneği yasal ve kitlesel eylemlerle ulaşım zammının geri alınması /iptali için gerekli çalışmayı yapacaktır.

Tüketici mecburiyetini kötüye kullanarak tüketicinin üzerinden haksız kazanç elde edenler Eskişehir de hâkimlerin olduğunu unutmasınlar.

Ali ACAR

Genel Başkan Yardımcısı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3118 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |