Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
20 Nisan 2024 Cumartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.980

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"20 milyon tl kaynak heba edildi ..."
"20 milyon tl kaynak heba edildi ..."

Hamamyolu projesini ekonomik ve sosyolojik açıdan değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği  Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mehmet LORTOĞLU" Hamamyolunun Eskişehir'imize kattığı ruh tamamen yok edilmiş, hatıralarımızdan eser kalmamıştır." dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi Mehmet LORTOĞLU konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Planlaması, projelendirilmesi ve uygulanması gibi daha bir çok konuda içerdiği yanlışlar nedeniyle gündemden hiç düşmeyen Hamamyolu Projesi bugün gelinen noktada halkımızın büyük çoğunluğu tarafından beğenilmemiştir. Yoğun eleştiriler almaktadır.

Vergi maliyetleri ile birlikte projenin Odunpazarı Belediyesine maliyeti 17 milyon tl dir. Tabi bu peşin maliyetidir. Kredi ile finanse edildiğinden dolayı birde finansman maliyeti vardır. 20 milyon tl nin bugünkü konjüktürde en kısa vadede en az 3 milyon tl de faiz maliyeti olacağını öngörmekteyiz. Dolayısıyla projenin maliyet bedeli 20 milyon tl civarındadır. Hamamyolunda yapılan değişikliğin hiçbir şekilde 20 milyon tl etmeyeceği apaçık ortadır.

Yeşil alanlar azalmıştır.  

Dayanıklılık açısından bölgedeki insan yoğunluğuna uyum sağlamayacak kalitesiz bir plastik malzeme yoğun şekilde kullanılmıştır. Öyle kalitesizdir ki neredeyse hiç kullanılmadan daha şimdiden yıpranmış bir görünüme bürünmüştür. Her ne kadar 10 yıl garantisi olduğu söylense de bu malzemenin 10 yıl kullanılması imkansız görünmektedir. Bir kişinin oturduğu yere bir başka kişi ayağıyla basmakta , nereye oturulacak nereye basılacak bilinmemektedir. Yeni yapılan dükkanların üst kısımlarına kadar olan oturma yerleri oldukça plansız ve güvensizdir. Oturulsun diye yapılan yerlerin en üst noktalarına kim nasıl çıkıp oturacak belirsizdir. Aşağıya düşme tehlikelerine karşı hiç bir güvenlik önlemi bulunmamaktadır.  Yediler bölgesindeki desklerde oturma alanları hiç yoktur. Yeşil alanlarda yüksek seviyede azalma gözlenmiştir.

 

Hamamyolunun Eskişehir'imize kattığı ruh tamamen yok edilmiş, hatıralarımızdan eser kalmamıştır.                                                                                                                                          Projenin ana hatlarından olan köprü ise ; vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu tarafından işlevsel olmaması yüzünden tercih edilmemektedir.  

Sonuç itibariyle proje başarısızdır ve hedeflenene de ulaşılamamıştır.

Odunpazarında çözüm bekleyen birçok öncelikli sorun varken , hiç de önceliği olmayan bu projeye hem de borçlanmak suretiyle bu kadar paranın harcanması tek kelimeyle israftır. Belediye bütçesinin çok yüklü bir kısmını meydana getiren 20 milyon tl kaynak heba edilmiştir.

Odunpazarı Belediyesi kaynaklarının, olabilecek en çok sayıda kişiye yarar sağlayacak, elzem ve öncelikli ihtiyaç olan projelere harcanması hem kamusal hem de vicdani bir görevdir. Bundan sonraki yapılacak harcamalarda bu durum hassasiyetle gözetilmelidir.Eskişehir 28 .03.2018

Mehmet LORTOĞLU

Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesi

1387 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |