Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
20 Nisan 2024 Cumartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.692.170

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"içme suyu kâr aracı değildir,yapılan zam geri alınsın…"
"içme suyu kâr aracı değildir,yapılan zam geri alınsın…"

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin(EBB)Kalabak Suyu Damacana Satış Fiyatına Yaptığı fahiş zammı değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali ACAR "Damacana suyuna yapılan zam geri alınsın "dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Seçimlerin sona ermesi sonucunda kalabak suyu damacana fiyatınaarka arkaya zam yapılmaya başlanmıştır.Yerel seçimlerin yaklaşması nedeni ile seçime yakın zam yapmak istemeyen EBB Başkanı 0cak 2019’da yapılması muhtemel zammı 6 ay önceden ne yazık ki yürürlüğe koymuştur.Musluklardan tüketicilerin içmeyi tercih etmediği suyu akıtmakta ısrar eden;EBB Başkanı şehrimizin nimetiKalabak Suyumuza da fahiş bir zam yapmıştır.

 

2018 Yılı başında 12 Lt.Kalabak Su Damacana Satış Fiyatına  25 Kuruş yani %10 zam yapılmıştı.Şimdi altı ay sonra şehrimizin kaynak suyu Kalabak Suyumuzun Damacanasına 75 Kuruş olmak üzere %27.27 zam yapılmak istenmektedir.Yılbaşında bu yana yapılan zam yaklaşık %40’ı bulmuştur.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; 2018 Yılı Haziran sonu itibarı ile Yıllık Enflasyon Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) baz alındığında  %15.39’dur.

Fahiş kâr amacıdışında yıllık bazda kümülatif%40 zam hiçbir şekilde savunulamaz.

 

Halkçı/Sosyal Demokrat olduğunu iddia eden EBB Başkanına bu konuda çağrıda bulunuyoruz:

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ünEskişehir’lilere hediyesi Kalabak Suyumuzu yüksek fiyatla içilemez hale getirmeyin.Eskişehirli tüketicileri Eskişehir’den çıkan KalabakSuyu’na yabancılaştırmayın.Kalabak Suyu Damacanasında zam değil tam tersi indirim bekliyoruz.

 

Su, temel kamusal bir insan hakkıdır. Kâr amacı ile satılamaz. Kalabak Suyuna yaptığınızfahiş zammı geri almanızı Tüm Eskişehir halkı olarak ivedilikle bekliyoruz..ŞayetKalabak Su Damacasına yapılan zam bir hafta içinde geri alınmazsa; Tüketiciyi Destekleme Derneği olarak yeni girişimlerde bulunup konunun takipçisi olmaya da devam edeceğiz.Eskişehir 07. 07.2018

 

Av.Ali CAR 

Genel Başkan Yardımcısı

1425 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |