Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
23 Nisan 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.694.469

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"sokak hayvanları Eskişehir Büyükşehir’den barınak istiyor..."
"sokak hayvanları Eskişehir Büyükşehir’den barınak istiyor..."

Eskişehir’de tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL "Eskişehir Büyükşehir Belediyesi(EBB) tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafından ders çıkarmalıdır. Hayvan Barınağı açarak; insan ve hayvan sağlığını koruyan önlemler almalıdır. ” Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Süleyman BAKAL konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Eskişehir Kent Merkezinde tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafı ülke genelinde yoğun paylaşım ve yorumlara sebep oldu.

Bu paylaşımlardan e n ilginci de; Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımdı: Tepebaşı Belediyesinin “ Estram’a binerek çarşıya gitmeye çalışan bu sevgili köpekçiği hoşgörü ile karşılayan yurttaşlarımıza ve onu çok kibar bir şekilde yaşam alanından uzaklaştırmayan @eskishirbb görevlilerine teşekkür ederiz.” Twitini paylaşan EBB resmi Twitter hesabı “Çünkü Eskişehir…. “yorumunu yapmış.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi(EBB) tramvayda seyahat eden sokak köpeği fotoğrafından ders çıkarmalı ve Hayvan Barınağı açarak; insan ve hayvan sağlığını koruyan önlemler almalıdır.

 

5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu :

 Büyükşehir, ilçe ve ilk kademe belediyelerinin görev ve sorumlulukları Madde 7-m fıkrasının  Büyükşehirin bütünlüğüne hizmet eden sosyal donatılar, bölge parkları, hayvanat bahçeleri, hayvan barınakları, kütüphane, müze, spor, dinlence, eğlence ve benzeri yerleri yapmak, yaptırmak, işletmek veya işlettirmek; gerektiğinde amatör spor kulüplerine malzeme vermek ve gerekli desteği sağlamak, amatör takımlar arasında spor müsabakaları düzenlemek, yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda üstün başarı gösteren veya derece alan sporculara belediye meclis kararıyla ödül vermek” emredici hükmünü ihtiva etmektedir.

EBB Başkanı öncelikle yasanın kendine verdiği görevi yapmalı,acilen hayvan barınağı kurmalıdır.

Eskişehir’de yaşayan tüketicilerin; sağlık ve güvenliğinin korunması, hayvanların;refah içinde hayatını devam ettirmesi için gerekli önlemleri almalıdır.

 Bu çok önemli sorun; Eskişehirli tüketicilere güzelleme yapılarak çözülemez. Eskişehir, 04.12.2018                                             

Süleyman BAKAL-Genel Başkan                              

1585 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |