Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
24 Nisan 2024 Çarşamba 
Ziyaretçi Sayımız: 1.696.816

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"EBB kâr amacıyla hareket eden ticari bir kuruluş mu?..."
"EBB kâr amacıyla hareket eden ticari bir kuruluş mu?..."

Kalabak Su Damacana Fiyatına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi(EBB) tarafından , yapılan fahiş zammı değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel  Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Dokuzlar "Kalabak Su Damacana Fiyatına yaptığınız fahiş zammı geri  alın" Dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp DOKUZLAR  konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB) yaptığı açıklama ile Kalabak Suyu hizmetinin sürdürülebilmesi için fiyat değişikliğine gitmek zorunda kaldıklarını son bir yılda Damacana su üretme ham madde fiyatlarının %40, enerji maliyetinin %54 işçilik maliyetlerinin ise %30 artığını Eskişehir piyasasında 12 litrelik suların 5.05 ile 6.88 Tl arasında satıldığı ve litre fiyatı 41 kuruş olan Kalabak suyun piyasada satılan en ucuz su olduğu belirtmiştir. Bu talihsiz açıklama maalesef Eskişehir halkını yanıltmaya yönelik ve Türkiye’nin gerçeklerinden çok uzaktır.

Bu metnin şu hususlarda açıklanmaya ihtiyacı vardır. Ambalajlanmış sularda ki ham madde üretimi nasıl bir maliyettir. EBB suyu bir şekilde üretiyor da bizim haberimiz mi yok? Yada kastedilen şey zaten doğanın ürettiği suyu ambalajlamak ve tüketiciye ulaştırmak mıdır? Ki biz öyle olduğunu varsayarak bazı sorular sorup açıklamalar bekliyoruz.

 

1-         EBB dediği gibi ambalajlanmış suyun tüketiciye ulaşmasında son bir yılda ortalama %40 maliyet artışı olmuştur haklıdırlar. Peki geçen sene haziranda 2,75 TL olan suyun maliyeti %40 artıysa neden 5 TL yapıp %80 nin  üzerinde zam yaptınız? Buna gerçek bir cevap bekliyoruz.

 

2-         Sosyal belediyeciliğin gereği olarak çeşmelerden insanların içebileceği su verme gereğinden 20 yıldır aşkın zamandır niye ödün verdiniz?

 

3-         Ambalajlanmış içme sularının en büyük maliyeti taşınmasıdır. Belediyemiz bu ticari gerçeği görerek şişelenmemiş suyu Şehre en yakın merkeze pompalayarak burada şişelemekte ve bu akıllı davranışla diğer ambalajlı sulara göre önemli bir maliyet avantajı sağlamaktadır. Ama asıl soru suyu tüm muadil firmalara göre bu kadar ucuz temin ederken şehre en az 200 km uzaktan taşınan sularla litre bazında nasıl oluyor da bu kadar yakın fiyatlara halka satıyorsunuz. Siz kâr hırsıyla dolu ticari bir kuruluşmusunuz, yoksa sosyal bir belediyemisiniz?

 

4-         Sizin açıklamanızdan yola çıkarak Hangi sosyal belediyecilik anlayışıyla Eskişehir piyasasında litre bazında biz en ucuz suyuz,en yakın rakibimiz (12 lt üzerinden)5.05 Tl biz 5 TL yiz diyebiliyorsunuz?

 

5-         Şişelendikten  sonra en az 200 km nakledilen,tekrar depolanan ,tekrar şehir içi taşıma aracına yüklenen ve tekrar tüketiciye taşınan sulara göre litre bazında maliyet olarak en az % 70-80 maliyet avantajı varken, Eskişehir'in Kalabak suyunu açık ara ,en ucuz maliyetle üretiyorken ,Kalabak Suyunun 12 litrelik damacana baz alındığında su litre fiyatı 57 kuruş ile 42 kuruş fiyatla satılan özel işletmelere ait suya göre biz 41 kuruş ile en ucuz suyuz diyebiliyorsunuz? Siz ticari yüksek kâr amacı güden bir şirketmisiniz? Yoksa halkın ihtiyaçlarını en uygun fiyat ve kalite ile  karşılamaya çalışan sosyal bir belediyemisiniz?

 

EBB'ne bir defa daha çağrıda bulunuyoruz; Kalabak Suyu 12Lt.Damacana fiyatına  yaptığınız haksız,fahiş zammı geri alınız ve Eskişehir halkının aklıyla alay edecek açıklamalar yapmaktan vaz geçiniz… 

Eskişehir, 08.07.2019

 

Eyüp DOKUZLAR

Genel Yönetim Kurulu Üyesi                  

1712 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |