Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Nisan 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.785

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"doğalgaz faturalarına nasıl itiraz edilir, şikayet nereye yapılır... ”
"doğalgaz faturalarına nasıl itiraz edilir, şikayet nereye yapılır... ”

Doğalgaz faturalarından gelen şikayetleri  değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman BAKAL  “doğalgaz faturalarından şüpheniz varsa;kendiniz ve tüm tüketicilerimiz için hakkınızı arayın " dedi.Genel Başkan Süleyman BAKAL  konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

 

 

 

 

 

 

 

Covid -19 pandemi sürecinde bir çok mal ve hizmet alım satımında  olduğu gibi;doğalgaz faturaları  konusunda da kafa karışıklığı yaşanıyor.

            İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki,İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş(İGDAŞ)  hakkında ; EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma açtık. Gerekeni yapacağız” açıklamasını yapmıştır.

Erişim Tarihi:08.05.2020,https://www.epdk.org.tr/Detay/Icerik/2-8127/epdkdan-igdasa-sorusturma

 

            Bu bilgiler;ülke genelinde tüm tüketiciler de  şüpheye sebep olmuş bazı tüketiciler kamu otoritesi veya  sivil toplum kuruluşlarının ülkemizin  tamamında ,tüm doğalgaz dağıtım şirketlerinin faturalarını sorgulaması yönünde görüş bildirmeye başlamışlardır.

            Ancak soruşturma somut başvurulara ve belgelere dayanılarak,mağdur olduğunu iddia eden gerçek veya tüzel kişinin başvurusu üzerine yapılabilir.

            Kendisine usulsüz doğalgaz faturası gönderildiğini yada  fatura bedelinin yüksek olduğunu iddia eden tüketici  itiraz etme veya şikayet etme hakkına sahiptir.

 

            Doğalgaz faturalarına nasıl itiraz edilir,şikayet nereye yapılır...

 

            Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nin 48.,50. ve 51 .maddesinin  kendisine/tüketicilere tanıdığı hakkı kullanarak ilgili doğalgaz dağıtım şirketine itiraz edebilir veya EPDK'ya  şikayette bulunabilir.

            Doğalgaz Dağıtım Şirketine;itirazda bulunan tüketici ;doğalgaz dağıtım şirketinin incelemesi sonucu vereceği karara karşı anlaşmazlığın miktarına göre;6.920 (altıbindokuzyüzyirmi) Türk Liranın altında  bulunan  uyuşmazlıklarda ikamet ettikleri ilçenin Kaymakamlarında bulunan Tüketici Hakem Heyetlerine , 6920 Türk Lirası ile 10.390 (onbinüçyüzdoksan) Türk Lirası arasındaki uyuşmazlıklarda İl Tüketici Hakem Heyetlerine,10.390 TL üzerindeki uyuşmazlıklarda Tüketici Mahkemesine  başvurabilir.

            Şayet tüketici;faturalandırmanın tüketimlerin tespit edilmesi, tahakkuk ve faturalandırma esaslarına uygun olmadığı iddia ediyorsa ;elindeki faturaların aslını/fotokopisini ekleyerek ilgili doğalgaz dağıtım şirketini EPDK'ya şikayet edebilir.

            Doğalgaz faturalarından şüphesi olan tüketicilerimiz ; faturalandırma veya fatura bedeline itiraz yönünden             şikayetlerini mutlaka ilgili mercilere yapmalı usulsüzlük ve haksızlıkların önlenmesine katkı vermelidir.Eskişehir,09.05.2020        

 

            Süleyman BAKAL

            Genel Başkan

1315 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |