Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
19 Nisan 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.343

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
"EBB'nin görevleri arasında;Kalabak Su krizini fırsata dönüştürmek yoktur... "
"EBB'nin görevleri arasında;Kalabak Su krizini fırsata dönüştürmek yoktur... "

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ,Kalabak Su sekiz litre pet şişe fiyatını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme  Derneği Genel Saymanı Yusuf ÖNDER "Kalabak Su Damacana fiyatı ile;8 Litre pet şişe fiyatı arasında ki; %20 fiyat farkı tüketici mecburiyetinin istismarıdır" dedi.                                                                                                 

           

 

 

 

 

 

 

 

Genel  Sayman Yusuf ÖNDER  konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

            Eskişehir'de yaşanan içme suyu krizinin;sorumlusu olmayan tüketiciler,kötü yönetimin bedelini ödemek zorunde değildir.

 

            Eskişehir'in alameti farikası,dünyanın en iyi sularından; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi(EBB)Kalabak Su 12Lt.Damacana dağıtımında haftalardır kriz yaşanıyor.Bazı tüketicilere günlerdir su dağıtımı yapılamıyor.EBB -Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü sorumluluğu kabul ederek istifa etti.Ancak kriz çözülmedi.Sorun devam ediyor.

            Krizi çözmekle sorumlu ve görevli EBB Başkanından /ESKİ  Genel Müdürlüğünden  şu ana kadar bir açıklama da yapılmadı.

            Tüketicilere genel bir bilgilendirme  yapmayan ESKİ Genel Müdürlüğü bir takipçisine verdiği cevapta;"Eski damacanaların sistemden çıkarılması ve yeni damacanaların peyderpey ulaşması nedeniyle sizlere su ulaştırmakta geçici bir sorun yaşıyoruz.Bu süreçte sakalar aracılığı ile  8 Litrelik pet şişeleri 4 liradan satışa başlamıştır.Bilginize."açıklamasını yapmıştır.

            12litrelik Damacana  da; 8 Litre Kalabak Suyunu 3.33TL'ye alan tüketiciler ,8Litrelik pet şişelerde ki; Kalabak Suyunu 4TL'den almak mecburiyetinde bırakılmaktadır.Çeşmelerden akan şebeke suyunu Eskişehir'lilerin içmeyi tercih etmediği bir ortamda.Bu durum tüketici mecburiyetinin istismarıdır.

            EBB'si görev ve sorumluluğuna aykırı olarak uyguladığı yüksek Kalabak Su fiyatına %20 daha zam yaparak ,varlık sebebine uyumsuz hareket etmektedir.

            EBB'si görev ,yetki ve imtiyazları gereği dağıtmak zorunda olduğu Kalabak Suyu 8Litre pet şişe fiyatını acilen makul seviyeye düşürmelidir.Belediye görevleri arasında;krizi fırsata dönüştürmek yoktur.           ESKİ Genel Müdürü istifasında sorumluluğu etmiş ve krizin sorumlusu resmen kayıtlara girmiştir.Kalabak Su krizinin sorumlusu müteselsilen EBB Başkanıdır.

            Tüketiciler sorumlusu olmadıkları bir krizin bedelini ödemek zorunda değildir.EBB Başkanı Kalabak Su  krizini fırsata dönüştürmekten vazgeçmelidir.Eskişehir ,03.09.2020

Yusuf  ÖNDER                                                                                                                                                                                          Genel Sayman

783 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |