Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
28 Mart 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.299

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Tüketiciyi Destekleme Derneği 2020 Yılı Çözüm Merkezi Raporu… ”
“Tüketiciyi Destekleme Derneği 2020 Yılı Çözüm Merkezi Raporu… ”

2020 yılı içerisinde Tüketiciyi Destekleme Derneği(TÜKDES) Çözüm Merkezine yöneltilen soruları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Av. Merve SEVİM ÖZCAN, "haksız uygulamaların azalması için tüketicileri haklarını aramaya çağırıyoruz."dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı Av. Merve SEVİM ÖZCAN konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

 

Çözüm Merkezimize,  2020 yılında , en fazla başvuru  yaşanılan pandeminin de etkisiyle artan  internetten yapılan satış sonrası sipariş edilenden farklı gelen ürünler, ürün iadeleri ve değişimleri konusunda  yaşanılan sıkıntılara yönelik sorulardan oluşmuştur.

 

Türkiye genelinden merkezimize başvurular yapılmaktadır. Tüketicilerin çok fazla sıkıntı yaşadığı internetten yapılan satışlar sonrası para iadesi talepli başvuruları tarafımıza yapılan başvuruların,  % 40’ını oluşturmaktadır.

 

Merkezime gelen başvurular arasında  özel öğrenci yurtları ve özel eğitim kurumları ile yapılan sözleşmeler sonrasında pandemi sebebiyle  alınamayan hizmetin bedel iadesi konusunda olmuştur.

 

Çözüm Merkezimize, ayrıca 2020 yılı için özellikle rezervasyon ile ödenen tatil paketleri, paket tur sözleşmeleri ile  ilgili  de başvurular yapılmıştır.

 

Verdiğimiz cevaplardan çok sayıda tüketicinin karşılaşabileceğini düşündüğümüz konularda basın açıklamaları yapılmış olup açıklamalarımıza derneğimizin internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

 

Ayrıca belirtmek isteriz ki; 2020 yılında yapılan değişiklik  ile, tüketici mahkemesinde açılacak özellikle para alacağına dayanan davalardan önce arabuluculuk şartı dava şartı olarak getirilmiştir.

2021 yılı için, 7.550 TL değerinin altında olan uyuşmazlıklar için İlçe Tüketici Hakem Heyeti, 7.550 TL ile 11.330 TL arasındaki değerde olan uyuşmazlıklar için İl Tüketici Hakem Heyetlerine başvuru zorunludur.Bu değer üzerinde olup da dava açılması durumlarında tüketicilerin mağdur olmaması için arabuluculuk şartını da yerine getirmesi gerekmektedir.

 

Haksız uygulamaların azalması için tüm tüketicileri haklarını aramaya çağırıyoruz.Eskişehir,29.12.2020

 

Av. Merve SEVİM ÖZCAN

Genel Merkez Çözüm Merkezi Başkanı

245 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |