Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
20 Nisan 2024 Cumartesi 
Ziyaretçi Sayımız: 1.691.893

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Tüketiciler sağlıklı bir çevrede yaşama hakkından mahrum kalmaktadır...
“Tüketiciler sağlıklı bir çevrede yaşama hakkından mahrum kalmaktadır...

Eskişehirli tüketicilerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkında değerlendirmelerde bulunan TüketiciyiDestekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gültekin GÜLLÜ, “Eskişehir BüyükşehirBelediyesi’nin yetersizliği, tüketicileri sağlıklı bir çevrede yaşama hakkından mahrum etmektedir” dedi.

 

Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gültekin GÜLLÜ şu açıklamayı yaptı:Büyükşehirlerde, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanun’a göre, su ile ilgili hizmetler, itfaiyehizmetleri, mezarlık hizmetleri, toplu ulaşım hizmetleri, altyapı hizmetleri, ana yollar ve meydandüzenlemeleri, planlama çalışmaları ve katı atık transfer istasyonları dahil katı atıkların bertarafı ile ilgilitesisleri kurmak, işletmek gibi birçok görev, bütünüyle doğrudan büyükşehir belediyelerine verilmiştir.

2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı Kanun ile, büyükşehirlerin il sınırları, büyükşehir belediyesihizmet alanı olarak belirlenmiştir. O günden bugüne, yaklaşık on bir yıldır, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi,merkezin dışındaki mahallelere, buralarda yaşayan vatandaşlar adına merkezi bütçeden pay aldığı ve yasalgörevi olduğu halde, bugüne kadar yeterli belediye hizmeti sunmamıştır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, il ve ilçe merkezi dışındaki mahallelerde;

1-Su yönetimi ve atık suların arıtılması konusunda şimdiye kadar yeterli çalışma yapmamıştır.

2-Mezarlık hizmetleri, mezarlıkların yapımı, bakımı ve onarımı konusunda yeterli hizmet vermemiştir.

3-Ana yollar, mahalle meydan düzenlemeleri ve altyapı hizmetlerini konusunda çalışmalar yapmamıştır.

4-Toplu ulaşım ve itfaiye hizmetleri son derece yetersizdir.

5-Merkezin dışındaki ilçelerde, katı atık transfer istasyonları ve atık bertarafı hizmetleri konusunda somuthiçbir çalışma yapmamıştır

.6-Eskişehir merkezdeki mahalleler de merkezin dışındaki mahallelerden pek farklı değildir. Altyapıhizmetleri yetersiz, mahallelerdeki sokaklar, caddeler, kaldırımlar patlak, çatlak, çok kirli, bakımsız vedüzensizdir.

Tramvay ve otobüs durakları toz içerisinde, çok kirli ve çöplerle dolu olup, Eskişehir’de temelbelediye hizmetleri çok yetersiz, Eskişehir mahalleleri hizmetten yoksun, sokak ve caddeleri kir ve pasiçerisindedir.Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yetersizliği tüketicileri sağlıklı bir çevrede yaşama hakkındanmahrum etmektedir. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi; sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı, yaşamkalitesini arttıracak bir fiziksel çevreye sahip olma, çevreden gelecek tehlikelerden korunma, sağlıkşartlarına uygun, ekolojik dengenin bozulmadığı, temiz hava, yeterli ve temiz su, daha çok yeşil alan,sağlıklı ve kaliteli alt yapı hizmetlerinin bulunduğu bir yaşama ortamının tüketicilere ve geleceknesillere sağlanması yükümlüğünü yerine getirmede yetersiz kalmaktadır...

Bu kapsamda yapılması gerekenler şunlardır:

1-Belediye hizmetlerini alamayan mahalle muhtarları ve hizmet alıcılar Eskişehir BüyükşehirBelediyesi’nden ve ilgili ilçe belediyelerinden bu temel belediye hizmetlerini yazılı ve sözlü olarak talepetmelidir.

2-Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şimdiye kadar yapmadığı, temel belediye hizmetlerini sunmak içinzaman kaybetmeden yeterli çalışmaları yapmalıdır.

3-Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, bundan sonra bu temel belediye hizmetlerini yeterli şekilde yerinegetirmemesi halinde, ilgili bakanlık veya valilik tarafından yerinde tespit yapılarak, genel bütçedendoğrudan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne verilecek olan bu hizmetlere karşılık gelen mali kaynakkesilerek, bu hizmetleri yapacak olan ilgili kuruluşa aktarılarak, yaptırılmalıdır.#TÜKDES #EskişehirBüyükşehirBelediyesi

#EskişehirdeMerkezinDışındakiMahalleler #TemelBelediyeHizmetleri


Dr. Gültekin GÜLLÜG

enel Başkan Yardımcısı

307 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |