Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
18 Nisan 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.690.953

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Düğün mü eziyet mi?”
“Düğün mü eziyet mi?”

Sokak düğünlerinin oluşturduğu gürültü ve çevre kirliliğini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği çözüm merkezi başkanı Osman ÇAĞATAYSağlıklı çevrede yaşama hakkı evrensel tüketici haklarındandır. dedi

 

 

 

 

 

Çözüm merkezi Başkanı Osman ÇAĞATAY konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

Köyden kente göçün, insan yaşamını etkileyen en önemli olumsuz sonuçlarından birisi, apartman aralarında yapılan davullu - zurnalı, sazlı - sözlü sokak düğünleridir. Zira hastasıyla, bebeğiyle, yaşlısıyla, geceleri çalışıp gündüzleri dinlenenleriyle birlikte, binlerce insanın yaşadığı bir yerleşim biriminde, müziği son sesine kadar açarak, gece yarılarına kadar başkalarını umursamadan yapılan düğünler, insanlara rahatsızlık vermektedir.

2872 Sayılı Çevre Kanunu ile 4856 sayılı Çevre ve Orman Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun gereği ve 4 Haziran 2010 gün ve 27601 sayılı yönetmeliğin 26.maddesinin I bendi, “çok hassas kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival, düğün ve benzeri gibi açık hava faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi yasaktır” demektedir.

Ayrıca; düğüne katılan araçların konvoy halinde, caddeleri işgal ederek, korna sesleriyle, gürültü kirliliğine sebep olmaları, tüketicilerin tepkilerine neden olmaktadır.

Sokaklardaki işgal nedeniyle, kamu güvenliğini tehdit eden, ambulans, itfaiye gibi, geçiş üstünlüğü olan araçların geçişini engelleyen, tüketicilerin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını gasp eden sokak düğünleri, engellenmelidir.

Rezervasyonların yapılmadığı ramazan ayının bir fırsat olduğunu düşünerek, konuyla ilgili kurum ve kuruluşları göreve davet ediyor, halkın huzurunu sağlamalarını istiyoruz.

Osman ÇAĞATAY

Çözüm Merkezi Başkanı

2615 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |