Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
16 Nisan 2024 Salı 
Ziyaretçi Sayımız: 1.689.453

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“Hasta haklarını biliyor’’
“Hasta haklarını biliyor’’

2009 yılında hasta hakları kurullarına yapılan başvuruları değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve dernek Hasta hakları komisyon başkanı Ali Karademir artık hastaneler hasta odaklı-katılımcı bir yaklaşımla yönetiliyor dedi.

 

 

 

 

      

        Hasta hakları kurullarının görevleri hasta hakları ihlallerine ilişkin kendilerine ulaşan başvuruları incelemek, değerlendirmek ve sonuçlandırmak, hastanelerde hasta haklarına yönelik iyileştirmeler için başhekimliğe önerilerde bulunmaktır.   Kurullar da sağlık personeli dışında sivil toplum temsilcisi,il genel meclis üyesi ve valilikçe seçilen bir vatandaşta bulunmaktadır.

 

       Devlet hastanesi, Yunusemre devlet Hastanesi, Kadın doğum ve Çocuk Hastalıkları hastanesi, Ağız ve diş sağlığı hastanesi hasta hakları birimlerine 2009 yılı içinde 1152 başvuru yapılmış,809 başvuru anında çözümlenmiş,164 başvuruyu hasta hakları kurulları görüşmüştür. Bunlardan 145 ‘inde hasta hakkı ihlali görülmemiş,19 başvuruda hasta hakkı ihlali görülmüştür. Kalan başvurular teknik konularda olduğundan ilgili birimlere yönlendirilmiştir.

  

     Başvuruların birimlere göre dağılımına bakıldığında %54 poliklinik hizmetlerinde,%17 laboratuar ve görüntüleme,%8 idari hizmetler,%5 klinik,%5 acil,%11 diğer birimlere yönelik olduğu görülmektedir.

    Halkımız sağlık kuruluşlarından hizmet alırken haklarının neler olduğunu öğrenmek için hasta hakları birimlerine başvurabilir. Hasta veya hasta yakını haklarının ihlal edildiğini düşündükleri zaman da hastanelerde hasta hakları birimine giderek başvuru formu doldurabilirler,184 SABİM hattını arayabilirler. Başvurular kurullarda görüşülerek kendilerine yazılı bilgi verilmektedir.      

 

 

Ali KARADEMİR

Genel Başkan Yardımcısı

2717 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |