Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
29 Mart 2024 Cuma 
Ziyaretçi Sayımız: 1.676.430

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
“eksik satılan ürünler ayıplıdır..."
“eksik satılan ürünler ayıplıdır..."

Ambalajlı/ambalajsız ürünlerin ağırlık ve adet olarak eksik satışından artan şikâyetleri değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkan Yardımcısı Eyüp DOKUZLAR “ambalajında/etiketinde satış sözleşmesinde belirtilenden ağırlık ve adet olarak eksik ürün satmak idari, adli ve tüketici mevzuat kapsamında yaptırıma tabidir. ” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Genel Başkan Yardımcısı Eyüp DOKUZLAR komuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Resmi makamlar, tüketici örgütleri sürekli uyarsa da ambalajında/etiketinde sözleşmesinde vb. açıklamalarının altında ağırlık ve miktar olarak ürün satışından sürekli şikâyetler gelmektedir.

Haksızlıkların azalması, tüketicilerin aldatılmaması için; tüketiciler alışveriş yaparken dikkatli ve özenli olmalı zor kazandıklarının kolayca ellerinden alınmasına müsaade etmemelidir.

 

Bulaşık makinesi tabletini sayan, unu tartan tüketicileri kutlarız…

Aldığı bulaşık makinesi sayan tüketici olduğu gibi un paketini tartan tüketiciler bulunmakta; bu bilinçli tüketiciler sayesinde tüketicilere ağırlık ve miktar olarak eksik ürün satan satıcıların foyası ortaya çıkmaktadır.

Ağırlık ve adet olarak eksik ürün satan satıcılar dürüst ve basiretli satıcılarla da haksız rekabet yapmakta; uzun vadede dürüst ve basiretli satıcıların piyasayı terk etmesine sebep olmaktadır.

 

Tüketiciler aldığı ürünleri tartmalı, saymalı hakkını aramalıdır…

Tüketiciler aldıkları ürünleri tartmalı, saymalı kontrol etmeli ambalajında /etiketinde /kutusunda/sözleşmesinde belirtilenden ağırlık ve miktar olarak belirtilenden eksik çıkması durumunda hemen ALO BELEDİYE:153’ü aramalı/Belediye Zabıtasına şikâyetçi olmalıdır.

Ağırlık ve miktar olarak eksik olan mal ayıplı mal olup, tüketiciler bu durumda; sözleşmeden dönme, satılan malı alıkoyup ayıp oranında indirim isteme, eksiksiz misliyle değişim haklarından birini kullanabilirler.

 

Hak arandıkça haksızlık azalır…

Ağırlık ve miktar olarak eksik ürün satan satıcılar tüketicilerin taleplerini yerine getirmezse; tüketiciler haklarını tüketici hakem heyetlerinde aramalıdır.

 

             Eyüp DOKUZLAR

     Genel Başkan Yardımcısı

217 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |