Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
24 Kasım 2024 Pazar 
Ziyaretçi Sayımız: 1.892.270

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Bankalar sms ücretlerine muhtaç mı ?
Bankalar sms ücretlerine muhtaç mı ?

İnternet bankacılığı işlemlerinde tüketiciden alınmak istenilen sms ücretlerini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Çözüm Merkezi Başkanı Osman ÇAĞATAY “bankaların karşılamakla yükümlü oldukları sms ücretlerini tüketiciye yüklemesi haksızlıktır.”

 

 

 

 

 

 

 

Çözüm merkezi başkanı Osman Çağatay konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

    

Bankaların tüketiciyle yaptığı sözleşmelere sadık kalmayarak internetten yaptığı işlemler neticesinde banka merkezlerinden cep telefonlarına gönderilen SMS’lerin müşterilerden para almanın başka bir yolu olarak seçilmiştir. SMS ücretlerini bankaların karşılamakla yükümlüdür.

SMS’ ten alınan 50 kuruşun küçük bir meblağ gibi gözükse de, günde birkaç kez internet şubesi kullanan tüketiciler için söz konusu tutar artarak katlanacaktır.

     SMS anahtar uygulamasının müşteri güvenliği sağlamak için konulan bir uygulamadır.Yasalar internet işlem güvenliğini sağlamakla bankaları sorumlu kılmaktadır.

Bankaların kar kalemlerinin başında faaliyet dışı gelirler gelmektedir. Faaliyet dışı gelirlerden elde edilen karların, normal bankacılık faaliyetinden elde edilen karlardan fazladır.

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Aralık 2011 Raporu'na göre 2011'de bankaların faiz dışı gelir kalemlerinde yer alan bankacılık hizmet gelirleri ile kredilerden alınan ücret ve komisyonlardan elde ettiği gelir 2010'a göre yüzde 18,9 oranında arttı.

Bankacılık sektöründe, ücret, komisyon ve bankacılık hizmet gelirleriyle işletme giderlerini karşılama oranı son 1 yıllık dönemde yüzde 60,9'dan yüzde 65'e yükseldi.

 

Yapılan bu haksız kazanç girişimini önlemek için; BDDK’yı göreve çağırıyor tüketicinin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.

 

 

Osman ÇAĞATAY

Çözüm merkezi başkanı

 

 

2397 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |