Tüketiciyi Destekleme Derneği

"Yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya"
 
 
 
21 Kasım 2024 Perşembe 
Ziyaretçi Sayımız: 1.890.994

Ana Sayfa
Üyelik Formu

Kurumsal


Şubelerimiz

Kurucu Üyeler

Denetim kurulumuz

Yönetim Kurulumuz

Onur Kurulumuz

Çözüm Merkezi

Çalışma Komisyonları

İnsan Hakları Kurulu

Hasta Hakları Kurulu

Faydalı linkler

Reklam Kurulu Kararları

Tüketici Konseyi Kararları

Şubelerimizden
 





 

Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ekmek israf etme

eskişehir

 
   
Hayatın her anı tüketici haklarının kapsam alanındadır...
Hayatın her anı tüketici haklarının kapsam alanındadır...

Dünya Tüketici Hakları Gününü değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES)Genel Merkez Çözüm Merkezi Üyesi Ayşe KESKİN "İnsanı ilgilendiren her konu tüketici  haklarının kapsamı alanındadır."Dedi.

Genel Merkez Çözüm Merkezi Üyesi Ayşe KESKİN konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Dünya üzerinde "tüketici" olmayan tek bir insan, "tüketim"e konu olmayan tek bir  alan yoktur. İnsan anne karnındayken tüketmeye başlar ama "tüketici" sıfatını esasen kendi iradesi ve eliyle tüketim ve tercihler yaptığı zaman alır.

Hepimiz, doğal (hava,su,toprak, yeraltı kaynakları) ve materyal ( para,kredi kartı vb ile satın alınan mal ve hizmetler) kaynakları  tüketerek yaşamımızı idame ettiririz; çünkü tüketici olmak  aslında her canlının yaradılışla sahip olduğu doğal bir özelliktir. Ama insanların "akıl sahibi"  ve "muhakeme yeteneği " olan canlılar olarak bu tüketimi bilinçli ve ihtiyacı kadar yapması beklenir.

Hayatın her anı tüketici haklarının kapsam alanındadır...

 "Bilinçli Tüketim" kavramı genellikle insanlarda kısıtlı kullanım ve tasarruf sözcüklerini çağrıştırır; oysaki Bilinçli Tüketim her şeyi gerektiği kadar, doğru yerde kullanarak; kaynak, hammadde, enerji ve insan gücü israfına set çeken bir kavramdır. Böylelikle bir ürünü, kaynağı sadece belli bir süre değil, her daim  istifade edebilecek kadar hayatımızda olmasını sağlayan bir sağduyu  yaklaşımıdır.

Bilinçli Tüketim sadece ekonomiye yatırım yapmak değildir; aynı zamanda geleceğimize,  çok sevdiğimiz çocuklarımıza yatırım yapmak demektir. Çünkü ihtiyaç fazlası satın alınan her mal ve hizmet, kaynak ve hammadde israfına,  çevre kirliliğine neden olmakta, bu durum küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine yol açmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklara kıt kaynaklar, zor nefes alınan hava, çorak, verimsiz topraklar, "tükenmiş bir dünya" bırakmak yerine; bol oksijenli, ihtiyaçlarını her an karşılayacak bol hammaddeli, ekilebilecek verimli topraklar, temiz su içeren  harika bir dünya bırakarak onlara olan gerçek sevgimizi ispat etmeliyiz.

Tüketici Bilinci ve Kaynak Yönetimi Dersleri verilsin...

 Bilinçli Tüketim anlayışı aynı zamanda bir medeniyet, bir sorumlu vatandaşlık göstergesidir. Gelir durumu hangi seviyede olursa olsun ülkesini seven A'dan Z'ye herkesin sahip olması gereken! Bu bilinci sağlayabilmek adına çocuklarımıza zorunlu eğitimin her kademesinde "Tüketim Bilinci ve Kaynak Yönetimi" dersleri verilmeli, çocuklarımız çevresindeki her şeyin bir kaynak, nimet olduğu bilinciyle büyütülmelidir.

Gücümüzü birleştirip,haklarımızı hep birlikte arayalım...

 Değerli Tüketici Dostlarımız;  haydi gelin doğru, bilinçli  tercih ve satın alma davranışlarıyla hak ettiğimiz güzel, sağlıklı yaşama hep birlikte yön verelim!

Tüketici Haklarının Hayatın her anında/alanında uygulanması için tüketici örgütlerine üye olalım,birlikte mücadele edelim.

Hak ettiğimiz kaliteli hizmeti ,gelişmişlik düzeyini hep birlikte elde edip, dünyayı hepimiz için daha yaşanılır hale getirelim.15 Mart Dünya Tüketici Hakları  Günümüz Kutlu Olsun...

Ayşe keskin   

Genel Merkez Çözüm Merkezi Üyesi

665 defa okundu
Facebookta Paylaş
Yazdır


 

| Sık Kullanılanlara Ekle | Giriş Sayfam Yap | İletişim | E-mail Giriş |